Renoveringsblogg

Vilka är Amagozon?

Vilka är Amagozon?

Amagozon är ett företag i Myggenäs på Tjörn, i närheten av Orust, som sysslar med lukt- och mögelsanering. Bakom verksamheten står en entreprenör med många års erfarenhet inom bland annat takläggning, snickeriarbeten, plåtarbeten och fasadbyten. I skrivande stund finns det enbart en anställd, men det finns planer (eller åtminstone behov) på att anställa fler i firman.

Krypgrundsavfuktning

På företagets hemsida kan man läsa om en serie krypgrundsavfuktare som heter TrygghetsVakten Pro. De här avfuktarna är lite mer avancerade än standardmodellerna, och är avsedda att installeras av installatörer med utbildning. Syftet med TrygghetsVakten Pro är att tillföra kontrollerad och forcerad ventilation till den vanliga krypgrundsinstallationen. Detta kommer med en rad positiva effekter, bland annat råder det bot på radon, väldigt fuktiga grunder och luktsmitta, samt ger mögelsanering.

Vindsavfuktning

Trygghetsvakten Vind är en annan avfuktare, men är avsedd för vinden, precis som namnet antyder. Den är byggd för att ha en hög driftsäkerhet, låga krav på underhåll samt låg energiförbrukning. Enheten är intelligent – inuti den finns en datorstyrd fläkt som ser till att vinden enbart ventileras vid rätt tillfällen. Skulle inte detta räcka, kan även temperaturen höjas något för att säkerställa att fukten inte får fäste. Miljön kring Orust och Tjörn är, som många känner till, relativt fuktig. Vikten av avfuktning i vissa delar av huset kan alltså var högre här, jämfört med många andra delar av landet.

Takläggning

Som nämnt i inledningen, så har entreprenören bakom Amagozon erfarenhet av hantverkararbeten, däribland takläggning. Detta erbjuds också som tjänst, ser man när man tittar på företagets hemsida. De skriver att de har hjälpt husägare i hela Bohuslän med att göra goda val för sina tak, oavsett vilket takmaterial det handlar om.

Verksamma över stora delar av Västkusten

Trots att basen finns nära Tjörn och Orust, är de verksamma över stora delar av Västkusten. Bland annat utför de arbeten i Grebbestad, Andalen, Björkö, Alingsås, Ulricehamn, Strömstad och Kungälv. Företaget är registrerat i Myggenäs, som ligger nära Tjörnbrons västra brofäste.

De har öppet mellan måndag och fredag 07:00 – 16:00. På deras hemsida finns kontaktuppgifter. De nås främst på telefon samt e-post.