Renoveringsblogg

Vet mer om parkettläggning – information från proffs i Helsingborg

Vet mer om parkettläggning – information från proffs i Helsingborg

Vet mer om parkettläggning – med information från ett av de mest väletablerade golvföretagen som verkar i Helsingborg. På deras hemsida finns en djupgående introduktion till ämnet; här är några av de viktigaste punkterna.

Vad är egentligen parkettgolv för något?

Parkettgolv är av trä och består av flera lager. Det övre brukar kallas för slitskikt och är det som syns och som belastas av fottrafiken. Vanligt är att de undra lagren består av furu eller gran, medan slitskiktet har desto mer variation i fråga om material. Andra träslag som är vanliga att se i samband med parkettläggning i Helsingborg är, enligt firman som nämns, följande:

 • Bok
 • Ek
 • Björk
 • Ask

Något som är starkt kännetecknande för parkettgolv är det mönster som bildas när block eller bitar sätts ihop.

Parkettläggning – tidlöst enligt firman i Helsingborg

Firman i Helsingborg menar att parkettläggning är modernt – och att det egentligen aldrig inte varit inne. I hela Sverige har kunder, traditionellt, beställt parkettläggning som för att visa status. Generellt har det varit förknippat med att vara ganska dyrt och lyxigt – men idag är det något som inte är dyrare än andra populära golvlösningar och material.

Anledningar att välja parkettgolv framför andra lösningar

Parkettgolv är populärt, men det är fortfarande vissa som drar sig för det. Kanske kan följande fördelar övertyga:

 • Inte dyrare än andra populära golv.
  Traditionellt sett har fiskbensparkett ansetts lyxigt och dyrt. Medan det fortfarande förvisso kan anses vara lite lyxigt, är det inte dyrare än många andra typer av golv.
 • Snällt mot miljön.
  Trä är ett naturligt, levande och förnybart material som är trevligt att ha i hemmet. När det så småningom ska rivas ut finns potential till energiutvinning genom förbränning.
 • Det är snyggt.
  Givetvis är det här subjektivt – men de flesta kan nog skriva under på att parkettgolv är vackert. De kan läggas i många olika mönster, där fiskbensmönstret kanske är det vanligaste att se.
 • Snällt mot plånboken.
  Många gånger är det ett kostnadseffektivt alternativ. Det har en lång livslängd om det sköts om på rätt sätt. När golvet börjar se tråkigt eller slitet ut, kan en golvslipning göra så att det ser ut som nytt igen.
 • Stabilt.
  Golvet består av flera lager trä som sitter ihop med varandra. Rörelsen mellan golvskivorna är relativt liten jämfört med andra trägolv.