Renoveringsblogg

Så mycket kostar en badrumsrenovering i Stockholm

Så mycket kostar en badrumsrenovering i Stockholm

Så mycket kostar en badrumsrenovering i Stockholm

När du utför en badrumsrenovering i Stockholm är detta en av de åtgärder som kan ge dig allra högst avkastning på investeringen. Detta är nämligen en av de mest värdehöjande uppgraderingarna av din bostad som du kan göra. Samtidigt är utrymmet i detta våtrum ofta ganska litet och detta försvårar projektet lite grann. Som om inte detta vore nog kan även priset drivas upp en hel del beroende på vilka materialval du gör. Därför varierar kostnaden en hel del beroende på hur mycket du är villig att investera i projektet.

Men hur mycket kostar egentligen en typisk renovering av badrummet? Vilka faktorer påverkar priset och vad kan ditt projekt komma att kosta dig, mellan tummen och pekfingret? Dessa frågor ska vi försöka besvara efter bästa förmåga. Nedan delar vi därför med oss av några generella riktlinjer och hintar.

Ungefär hur mycket kostar en badrumsrenovering i Stockholm?

Det är svårt att säga exakt hur mycket en renovering av ett badrum kan tänkas kosta dig. Några generella hintar som vi kan ge är dock att:

  • Om du tar hjälp av hantverkare bör du räkna med att dessa kommer kosta dig cirka 400-600 kronor per timme. Detta brukar vanligtvis kunna omsättas i en arbetskostnad motsvarande ungefär 5 000 till 10 000 kronor per kvadratmeter.
  • Den genomsnittliga kostnaden för en badrumsrenovering i Stockholm räknat på ett badrum som är 10 kvadratmeter stort är omkring 26 000 kronor. Detta pris inkluderar moms och arbetskostnaden för de hantverkare som du anlitar.
  • Ett lite mindre badrum är billigare att renovera. Om badrummet är 5 kvadratmeter stort landar kostnaden vanligtvis på omkring 12 000 till 30 000 kronor.

Värt att tänka på är dock att det finns många olika faktorer som kan dra priset såväl uppåt som nedåt. Därför påverkar dina val prisbilden en hel del. Det går därmed inte att ge ett rakt svar på hur mycket en renovering av badrummet rent allmänt kan tänkas kosta. Du behöver helt enkelt ta in offerter från företag som sysslar med denna typ av renovering och jämföra priserna samt vad som ingår i dessa.