Renoveringsblogg

Använd en sajt med alla mäklare när du ska sälja bostaden

Använd en sajt med alla mäklare när du ska sälja bostaden

Använd en sajt med alla mäklare när du ska sälja bostaden

Du kanske vet vilken summa pengar du vill få för din bostad när du säljer den. Men är det pris som du efterfrågar verkligen rimligt och realistiskt? Det enda sättet att ta reda på detta är genom att jämföra slutpriserna för jämförbara fastigheter i ditt område. Denna typ av analys kan en duktig fastighetsmäklare i princip göra i sömnen. Därför bör du gå till en sajt med alla mäklare för att begära in offerter och i slutändan kunna ta del av denna expertis.

En fastighetsmäklare kan nämligen tillhandahålla data som är såväl aktuell som pålitlig. Datan kan bland annat påvisa bostadsområdets demografi, nivån av brottslighet i området samt andra faktorer som är viktiga för spekulanter. Du kan med andra ord spara en hel del tid på att själv slippa göra denna research. Detta gäller inte minst om du inte känner dig helt trygg med var du ska börja.

Hur mycket tar mäklare i arvode i Göteborg och är de värda sitt pris?

En vanlig fråga som många säljare på västkusten ställer sig är: “Hur mycket tar mäklare i arvode i Göteborg?”. Dessutom frågar sig många huruvida de verkligen är värda sitt pris eller ej. Svaret på dessa bägge frågor är:

  • De tar i genomsnitt 2-3 % i arvode
  • Ja, de är generellt sett väl värda sitt pris

Den vanligaste sortens arvode i staden är en fast procentsats. Det genomsnittliga arvodet ligger på mellan 80 000 kr och 90 000 kr. För denna summa kan du nyttja fastighetsmäklarens tjänster samt ta del av dennes expertis. I slutändan brukar det ofta visa sig att mäklarens mäklararvode för villaförsäljningen med råde betalar av sig självt. Detta med tanke på att slutpriserna för de bostäder som säljs med hjälp av mäklare vanligtvis är avsevärt mycket högre än de där säljaren själv marknadsför och säljer sin bostad.

En sajt med alla mäklare gör det enkelt att jämföra arvoden

Ska du sälja din fina bostad och vill ta reda på vilket arvode fastighetsmäklare i ditt område tar? Då kan du göra detta på något av följande två sätt:

  • Googla på “mäklararvode villa” följt av din stad för att själv försöka ta reda på denna information.
  • Besök en sajt med alla mäklare där du snabbt och enkelt kan ta in offerter från allesammans med bara några enkla knapptryck.

Varför göra det mer komplicerat än vad det behöver vara?