Renoveringsblogg

Platsbyggd hallförvaring som städar upp i hallen

Platsbyggd hallförvaring som städar upp i hallen

När det kommer till att skapa utrymme för förvaring i hallen är praktiska lösningar ofta att föredra. För oavsett hur stort eller litet ditt hushåll är uppstår ofta problemet att väldigt många skor samlas på en ganska liten yta kring ytterdörren. När du själv, dina familjemedlemmar och era gäster tar av skorna i hallen och bara lämnar dem där istället för att stuva undan dem riskerar man att ramla på grund av skodonen. Dessutom ser hallen lätt stökig ut på grund av alla skor och därför är en platsbyggd hallförvaring för skor och ytterplagg väldigt användbar.

För även om vi gärna tror att vi lägger skorna där de hör hemma när vi har tagit av oss dem innanför ytterdörren är verkligheten ofta en annan. I de allra flesta fall lämnar vi dem bara vid dörren vilket får ytan kring ytterdörren att se väldigt stökig och ostädad ut. Om du känner igen dig själv och din bostad i denna problembeskrivning bör du därför tänka till lite grann. Dessutom kan det ju vara bra att ordna med lite extra förvaring för såväl ytterkläder som andra plagg och pryttlar.

3 inspirerande lösningar för platsbyggd hallförvaring att överväga

Om du går i tankar om att investera i platsbyggd hallförvaring kan du låta dig inspireras av följande smarta lösningar:

  • Väggmonterad förvaring. Genom att välja väggmonterad förvaring istället för att placera garderober och andra möbler på golvet får du en smart och fiffig lösning. Den inte bara ser mer spännande och bättre ut – den är även mer praktisk. För genom att väggmontera hyllor att förvara ytterkläder, skor och liknande i frigör du golvyta under förvaringsmöbeln. När man faktiskt kan se golvet under denna ser utrymmet betydligt större ut. Därför är detta ett tips som du bör ta till dig om din hall är lite mindre i storleken.
  • Multifunktionellt förvaringsutrymme. När vi ändå diskuterar väggmonterad förvaring kan du med fördel sätta upp en hylla ovanpå förvaringslådorna. Genom att göra detta förvandlar du plötsligt förvaringsutrymmet till ett multifunktionellt sådant.
  • Glöm inte bort sittplatser. När du investerar i platsbyggd hallförvaring bör du ta ett helhetsgrepp på förvaringsutrymmet och anpassa detta till din hall. Därför bör du inte glömma bort att inkludera sittplatser i vissa förvaringsmöbler för att skapa en plats där man kan sitta.