Renoveringsblogg

Ett städbolag som städar på arbetsplatser

Ett städbolag som städar på arbetsplatser

Många arbetsplatser blir alltmer specialiserade inom sin nisch, och genom att anlita en extern städfirma blir det mer effektiv tid för de anställda på arbetsplatsen att göra det de är bäst på, istället för att städa i köket eller bära ut källsorteringen. En ren och trivsam arbetsmiljö gör mer än man kanske anar för arbetet, och ofta ökar både produktiviteten och välmåendet bland personalen när lokalerna får den kärlek de förtjänar. För visst är det onödigt att irritera sig på otvättade fönster eller fläckiga golv, när den energin istället kan gå till att färdigställa sin del i ett viktigt projekt.

Tre tjänster förutom städ som städfirman kan hjälpa till med

Många tror att städbolag bara ägnar sig åt städ av golv och ytor, men det finns de firmor som har betydligt fler strängar på sin lyra. Tre exempel på dessa tjänster är:

  • Proffsig fönstertvätt med moderna verktyg och miljövänliga rengöringsmedel. Garanterat fritt från ränder!
  • Skötsel av utemiljö som gräsklippning, plantering, bevattningslösningar, rensning i rabatter, och trimning av häckar.
  • Byggstäd på arbetsplatser, detta görs t.ex. när man börjar med de inre skikten av en byggnad, och måste få undan såväl materialrester som såg- och byggdamm.

Så kan miljön på arbetsplatsen ytterligare förbättras

Det är svårt att ge ett enda svar på vad som skapar en trivsam miljö, men det finns några vanliga åtgärder som erfarenheten visar att personalen på en arbetsplats brukar uppskatta. Dels rör det sig om grundläggande faktorer som att faciliteterna ska vara rätt dimensionerade för personalstyrkan, så att man t.ex. inte behöver stå i toalettkö eller vänta för länge på att värma sin matlåda. Därtill är det viktigt att man lätt kan gå och fylla på sin vattenflaska eller kaffekopp under dagen. Många företag beställer frukt, för att de anställda ska ha tillgång till en nyttig energihöjare. Den som vill göra själva kontoret mysigare kan fundera på att lägga in mattor för att göra akustiken mjukare, och även minska risken för halka på blöta golv under vintern. Gröna växter är en annan favorit för att skapa en avslappnande atmosfär. Det bästa sättet att få information om vad medarbetarna på arbetsplatsen saknar är förstås att göra en enkätundersökning, och därmed låta dem lyfta fram vad just de tycker är viktigt.