Renoveringsblogg

En guide till flyttstädning

En guide till flyttstädning

Att flytta, det tar tid och ju större hem och bohag, desto mer tid tar det. Sedan tillkommer ju även flyttstädningen. Planering är ett måste när du ska flytta och du bör även planera in flyttstädningen direkt. Allt för många tänker att, det tar jag sen, för att sedan stressa igenom det sista dagen innan nycklarna ska lämnas över. Det kan resultera i en städning som inte blir gjort på ett bra sätt samt att du måste göra om det. Ett alternativ för flyttstädning i Dalarna är annars att anlita en städfirma. Om du ska göra det själv, planera in det samt satsa på att ha en bra checklista.

Städa rum för rum

När det är dags att göra en flyttstädning Borlänge så kan det vara rätt smart att ha en checklista. Det finns ofta hos hyresvärden så väl som på nätet. Du kan städa rum för rum och stänga till dörren när du är klar. Alla utrymmen, skåp, lådor, lister, karmar med mera ska göras rent. Två rum som kräver extra mycket städning brukar vara köket och badrummet. Där finns det nämligen många skrymslen och vrår. Du ska inte missa att göra rent i golvbrunnen samt göra rent i ugn och spis. Glöm inte att dra ut spis, kyl och frys så att det även blir städat bakom.

Om du har ett hus eller lägenhet med förråd, garage, altan eller liknande så är det viktigt att du även städar där. Samma sak om du har en balkong. Sedan ska du inte heller glömma att alla fönster ska putsas, både på utsidan och insidan.

Vad händer om du inte gör flyttstädningen ordentligt?

När du skriver kontrakt för lägenhet så står det även att flyttstädning ska göras. Säljer du ett hus så brukar det även där stå med att det ska utföras en flyttstädning. Om personerna som tillträder efter dig inte är nöjda med slutresultatet eller om hyresvärden inte godkänner vid en besiktning så kan du komma att antingen få göra om det eller att en städfirma tar över och du får stå för notan. Då kan det vara bättre att förebygga det genom att anlita flyttstädning Ludvika med en städfirma du själv har valt. En sak att gå efter då du städar är att städa på sådant sätt du själv hade krävt det om det var du som skulle flytta in där. På så vis blir städningen bra!