Renoveringsblogg

Det här utmärker en bra flyttfirma – enligt en aktör i Helsingborg

Det här utmärker en bra flyttfirma – enligt en aktör i Helsingborg

En flyttfirma med bas i Helsingborg förklarar på sin sida vad som gör en flyttfirma bra. Det handlar bland annat om att erbjuda ett komplett tjänsteutbud, men också att följa de regler och lagar som finns.

Komplett tjänsteutbud hos denna flyttfirma i Helsingborg

Ett komplett tjänsteutbud gör det enklare för den som ska flytta med hjälp av en flyttfirma i Helsingborg. Istället för att anlita flera olika aktörer för exempelvis magasinering, transport och flyttstädning, räcker det att ha kontakt med endast en flyttfirma.

Exempel på tjänster som bör ingå är följande:

  • Transport
  • Magasinering
  • Flyttstädning
  • Montering samt demontering av möbler
  • Emballagering och packhjälp
  • Hjälp med planering och projektering

Om du enbart behöver transport från punkt A till punkt B är ett brett tjänsteutbud kanske inte lika viktigt. För dig som har ett mer omfattande behov kan det dock vara viktigt. Att kontakta flera olika entreprenörer för olika delar av flyttprocessen är krångligare (och sannolikt dyrare) än vad det behöver vara.

Följer Bohag 2010

Samma flyttfirma i berättar att de följer Bohag 2010, vilket är ett dokument som Konsumentverket och flyttbranschen gemensamt tagit fram. I dokumentet finns alla riktlinjer som en flyttfirma bör förhålla sig till – oavsett om kunden är en annan firma, eller om det är en privatperson. Dokumentets syfte är att kunden ska känna sig trygg med att anlita hjälp med flytten. Flyttföretagens skyldigheter och kundernas skydd ska vara tydliga.

En viktig sak som framgår är att flyttföretaget är ansvarigt för bohaget hela vägen. Anlitar du en flyttfirma i Helsingborg och ska flytta långt upp i landet, ska du alltså inte behöva oroa dig för att något värdefullt går sönder på den långa vägen dit. Du ska inte heller behöva oroa dig för att den firma du anlitar i sin tur anlitar en underentreprenör. Skulle något hända är det fortfarande den flyttfirma som du har anlitat som är ansvarig. Kom dock ihåg att det är du so kund som ansvarar för att allt är packat på ett bra och säkert sätt – såvida du inte beställer packhjälp från firman.

Försäkringar

Den flyttfirma i Helsingborg som vi nämner ovan har förvisso ingen information om det här på sin startsida. Men det är bra att känna till att det är firmans ansvarsförsäkring som gäller om något går sönder på vägen – din hemförsäkring gäller inte.