Renoveringsblogg

Kontrollera företaget inför taktvätt i Stockholm

Kontrollera företaget inför taktvätt i Stockholm

Är lägst pris alltid bäst? Nej, innan en hantverkare anlitas finns flera punkter att kontrollera för att öka chansen till ett mycket bra resultat. I följande exempel nämns jakten på ett företag för taktvätt i Stockholm men dessa punkter kan ses som generella oavsett vilken tjänst som önskas.

Enligt försäkringsbolaget IF vänder sig ca 10 000 personer varje år till konsumentvägledningen på grund av klagomål på hantverkare. Delvis handlar det om oseriösa aktörer men ofta även om dålig kommunikation. För att undvika dessa problem kan följande genomföras.

Inför taktvätt i Stockholm

 • Flera offerter
  Kontakta flera företag som erbjuder taktvätt i Stockholm för att få offert på den tjänst som förväntas utföras. På detta sätt kan företag undvikas som tar ”ockerpriser” bara för att kunden inte vet vad det borde kosta. Billigast är absolut inte alltid bäst och offerterna visar vad normal prisnivå borde vara.
 • Skriftligt avtal
  När företag har valts bör alltid skriftligt avtal användas. Därmed är det mycket enkelt att se vad parterna har kommit överens om. Allt för ofta sker muntliga löften vilket är omöjligt att bevisa när väl tvisten har uppstått. Använd exempelvis hantverksavtalet som går att ladda hem direkt från Konsumentverkets hemsida.
  Läs gärna på kring vad som bör finnas med i avtalet så att inte missförstånd uppstår. Vad händer exempelvis om extra kostnader uppstår eller om företaget inte utför planerad taktvätt i tid?
 • Undvik Svarta Listan
  Råd & Rön har en lista där de noterar alla företag som valt att inte följa de råd som ARN gett vid en tvist. De allra flesta företag väljer att följa ARN eftersom ärendet därmed inte behöver avgöras i domstol. Att inte följa ARN innebär därmed att konsumenten kommer att behöva stämma företaget i Stockholm Tingsrätt om de inte kommer överens- vilket både kan bli dyrt och krångligt.
 • Se på referenser
  Referenser är ett mycket bra riktmärke att utgå ifrån. Recensioner kan exempelvis hittas på Google Business, Reco och Trustpilot. Exempelvis finns det företag på Reco som fått utmärkelsen ”Recomenderat företag” flera år i rad. Det är alltså företag som under lång tid fått mycket bra omdöme av sina kunder. Sök på taktvätt i Stockholm alternativ takrengöring för att hitta passande företag.
 • Gå igenom priset
  Om det står 5 000 kr i offerten så är det väl vad det kostar? Nej, inte alltid. Är priset med eller utan ROT-avdrag? Kan det tillkomma kostnader? Vem betalar för material? Fråga alltid företaget om ytterligare kostnader kan tillkomma och få detta noterat i avtalet.