Renoveringsblogg

Industriell användning av polyuretan

Industriell användning av polyuretan

UW-ELAST tillverkar produkter i polyuretan, silikon och gummi, och specialiserar sig inom formgjutna lösningar för de specifika fall som klienten behöver hjälp med. Såväl stora industriföretag som mindre bolag har sedan starten 1975 dragit nytta av UW-ELASTs expertis inom polyuretan, och företaget är måna om att sätta kundens behov och önskemål i centrum. Ambitionerna ligger högt från idé och beräkning till sluttillverkning för att ta fram högfunktionella lösningar till kunden.

UW-Elast jobbar i polyuretan

Polyuretan är ett favoritmaterial hos UW-ELAST eftersom detta material är så fantastiskt mångsidigt; polyuretanet är nämligen både elastiskt, slitstarkt och bestående. En yta i polyuretan är ljuddämpande, stötdämpande och resistent mot fukt och kemikalier, vilket gör materialet mycket användbart inom den tunga industrin. Hos UW-ELAST finns mycket erfarenhet av att ta fram kreativa och hållbara lösningar i polyuretan, och en stor stolthet i att ta fram skräddarsydda lösningar för sina klienter. Företaget har dessutom en ambitiös och ansvarsfull miljöpolicy som bland annat kräver att de planerar noggrant och använder råvaror och energi på ett effektivt sätt och minimerar uppkomsten av avfall i produktionsledet.

Information om UW-Elast

På uw-elast.se finns en hel del matnyttig information till dig som söker lösningar inom polyuretan för att ta din verksamhet vidare. Oavsett om det gäller nötning eller ljuddämpning kan detta företag ta fram praktiska lösningar till de flesta situationer. Hemsidan har ett antal broschyrer i pdf-format som du kan ta del av online eller ladda ner gratis. I dessa broschyrer kan du läsa vidare om polyuretan och andra beläggningar som skapar slitstarka ytor. Här finns också exempel på lösningar som skräddarsytts för olika kunders verksamheter. Du kan även ta del av branschorganisationen Plast- & Kemiföretagens informationsfolder om polyuretaner, som dels beskriver materialets egenskaper, men också tar upp hälsoaspekter vid arbete med polyuretan, samt återvinning av olika slags polyuretan.

För dig som vill veta mer om verksamheten hos UW-ELAST, lära dig om polyuretan och hur det kan användas, eller har en specifik fråga du vill ställa direkt till Skandinaviens ledande leverantör inom unika polyuretan-lösningar kommer du att hitta informationen du söker på uw-elast.se.