Renoveringsblogg

Den ultimata checklistan för att anlita en flyttfirma

Den ultimata checklistan för att anlita en flyttfirma

En flytt från en bostad till en annan är en viktig händelse i livet. Den präglas ofta av blandade känslor av spänning och stress. Ett av de viktigaste besluten som du kommer att fatta under denna process är valet av flyttfirma. Därför har vi tagit fram en checklista som är utformad för att vägleda dig genom processen. Läs vidare för att se till att din flytt blir så smidig som möjligt!

6 steg till en lyckad flytt – från offert till feedback

Är du i flyttagen och ska flytta från en bostad till en annan? När du vill anlita en flyttfirma bör du alltid tänka på att:

  1. Ta in flera offerter. Be om offerter från åtminstone tre olika företag så att du kan jämföra deras priser och tjänster. Kom ihåg att det billigaste inte alltid är det bästa. Fokusera på hur mycket valuta du får för dina pengar.
  2. Fråga om deras tjänster. Ofta kan du läsa dig till vilka tjänster som erbjuds på flyttfirmans hemsida. Till exempel kan du på https://www.stadsbudflytt.se/ se att de erbjuder magasinering, emballage och flyttpackning m.m. Men säkerställ att de aktörer som du är intresserad av att anlita tillhandahåller de tjänster som du är i behov av.
  3. Klargör betalningsvillkoren. Försäkra dig om att du är helt och hållet införstådd med de villkor som kräver för betalning av de tjänster du beställer. Undvik företag som kräver kontant betalning eller en stor deposition i förskott.
  4. Få allt skriftligt. När du har valt ett företag att anlita bör du se till att alla avtal, tjänster och priser finns dokumenterade. Så säkerställ att allt finns på pränt i god tid före den stora flyttdagen.
  5. Planera för flyttdagen. Meddela flyttfirman dina eventuella specifika krav eller funderingar som du kan tänkas ha. Bekräfta ankomsttiden och eventuella nödvändiga förberedelser som krävs från din sida.
  6. Ge feedback efter flytten. När flytten är utförd bör du ägna en stund efteråt åt att utvärdera din upplevelse. Ge företaget feedback och överväg att lämna en recension på nätet för att hjälpa andra som är i flyttagen.