Renoveringsblogg

Vill du jobba på städfirma i Stockholm?

Vill du jobba på städfirma i Stockholm?

Att jobba på en städfirma som ishine.se innebär att du får städa allt från kontorslandskap till byggarbetsplatser. Vad krävs för att få jobb i Stockholm, vilken lönenivå går det att förvänta sig och hur hittas jobben?

Förkunskaper och kompetens

Det krävs generellt inte några förkunskaper för att börja jobba på en städfirma. Detta utifrån att de har internutbildningar. Samtidigt finns egenskaper som gör att det är lättare att få en anställning eller ett vikariat. En städfirma i Stockholm listar exempelvis följande som meriterande när de annonserar efter personal:

 • Kommunicera på svenska (meriterande men inget krav)
 • B-körkort (meriterande men inget krav)
 • Städerfarenhet (meriterande men inget krav)

Lönenivå

På Yrkeskollen.se presenteras statistik över de flesta vanligare jobben i Sverige. Detta både utifrån lönenivå, krav på utbildning och uppgifter. Informationen från 2021 visade att medellönen för en städare var 24 800 kronor före skatt. Till viss del skiljde det sig beroende på arbetsgivare. Lägst medelnivå hittades hos privata företag (24 700 kr) och högst som statsanställd och landstingsanställd (25 200 kr). Eftersom detta är medelnivån kan det alltså skilja en hel del mellan de som tjänar mest och minst. I Sverige finns inte heller något lagkrav på lägstanivå vilket gör det svårt att avgöra de lägsta nivåerna.

Generellt ges däremot något högre lön i Stockholm, då priserna på det mesta även är högre i storstaden.

Söka jobb på städfirma i Stockholm

Det finns flera vägar för att få jobb på en städfirma. Det viktigaste är att vara ”framåt” och inte enbart förlita sig på de jobbannonser som hittas hos Arbetsförmedlingen.

 • Arbetsförmedlingen
  Arbetsförmedlingen finns på ett stort antal platser i Stockholm och att vara inskriven där har flera fördelar. Exempelvis kan A-kassan ha krav på att en person ska vara inskriven för att ersättning ska betalas ut.
 • Kontakta önskad städfirma
  Ett annat alternativ är att skriva upp en lång lista på städfirmor i Stockholm och kontakta ett par i taget. Väldigt många företag har behov av extrapersonal men väljer att inte annonsera efter detta. De väntar istället på att personer ska ta initiativet och kontakta dem.
 • Starta eget – Enklare än vad många tror
  Att ”vara sin egen chef” är enklare än vad många tror. Ena alternativet är att skaffa F-skatt och driva en enskild firma. Det andra alternativet är att fakturera via faktureringstjänst så som Frilansfinans eller Cool Company. Det senare alternativet innebär att köpare och säljare kommer överens om pris varpå arbetet utförs och fakturering sker via detta företag. Personen som utfört arbetet får nu alla skatter automatiskt betalda. Det blir därmed en mellanhand som sköter allt inom skatter och avgifter.