Renoveringsblogg

Marknadsför företag via karttjänst – Exempel: Städfirma i Göteborg

Marknadsför företag via karttjänst – Exempel: Städfirma i Göteborg

Vad gör du när du som göteborgare kommer på att du behöver städhjälp? För många är det enkelt – man gör helt enkelt en sökning på en karttjänst på en fras i stil med städfirma i Göteborg. Det tar bara några sekunder och du får snabbt en överblick av vad som erbjuds i närheten. För att se vidare om sverigeco.se och städtjänster besök denna sida.

Hjälper dig att snabbt välja en bra städfirma i Göteborg

Förutom ett urval av de städfirmor som finns så får du också information som:

  • Öppettider
  • Adress
  • Telefonnummer
  • Länk till webbplats
  • E-postadress.

Allt på bara ett par sekunder. Använder du en populär karttjänst kan du dessutom få ett ganska gott underlag av omdömen och recensioner att ta del av. För den som anlitar en städfirma är referenser från andra ofta avgörande.

Mindre behov av aktiv marknadsföring?

När allt fler använder det här sättet att hitta tjänsteföretag på så påverkar det onekligen firmornas behov av att marknadsföra sig aktivt. Med goda recensioner och en bra profil på karttjänsterna, kanske behovet av aktiv marknadsföring försvinner – inte helt, men i alla fall i någon mån. Samma antal kunder kan kanske nås som förr i tiden, men utan att investera pengar eller tid (förutom att göra i ordning profilen på karttjänsten, då).

Nu och då

Jämför med att starta en städfirma i Göteborg idag och för bara 25 år sedan. Då var du kanske tvungen att sprida ordet bland vänner och bekanta, sätta upp lappar på anslagstavlor och göra reklam i lokalradion och lokaltidningen.

Givetvis är allt det här bra idag också, men kanske är det faktiskt möjligt att, till exempel med ett generöst öppningserbjudande, börja få kunder (och följaktligen recensioner) genom att enbart synas på karttjänsterna. Med många bra recensioner på en populär karttjänst kan marknadsföringen så småningom bli ett självspelande piano. Det här är givet att tillräckligt många söker på just den tjänst du erbjuder, och staden du erbjuder i tjänsten i.

God närvaro på karttjänster en fördel i många olika branscher

Den här texten behandlar exemplet städfirma i Göteborg, men samma principer kan gälla för andra typer av företag också, givetvis. Särskilt viktigt är kanske det här för restauranger, kaféer och barer. Många känner kanske igen sig – när man vill gå ut och äta, men inte riktigt vet var, så kan man göra en sökning på en av de stora karttjänsterna.