Renoveringsblogg

Unik möbeltillverkning

Unik möbeltillverkning

Möbler är tyvärr föremål som vi människor gör oss av med i samband med generationsskiften och liknande. Vissa personer är förstås väldigt duktiga på att ta tillvara på gammalt hantverk och antikviteter. De allra flesta av oss köper dock istället nya, massproducerade möbler när det är dags att möblera om därhemma. Ett företag som går emot denna trend är https://www.vincenthandcraft.com. Snickaren och konstnären Vincent Alexandersson som ligger bakom företaget låter nämligen möbeltillverkningen ta sin tid.

Så om du själv vill gå emot vårt samtida sätt att konsumera möbler bör du besöka hans webbplats. För visst, det är ofta betydligt billigare att beställa massproducerade möbler via nätet eller att köpa dessa på exempelvis IKEA eller Jysk. Men de möblerna är samtidigt betydligt mindre unika och speciella. De kan därför inte mäta sig mot det hantverk som Vincent ägnar sig åt.

Genom sitt företag försöker han istället blåsa liv i en gammal trend: tillverkning och försäljning av unika och gedigna möbler som går i arv i släkten. Dessa möbler är som sagt mer av konstverk och hantverk än några träbitar som du bara sätter dig på utan att direkt reflektera över tillverkningsprocessen. Vincent Handcraft tar alltså fram handgjorda bord och dylikt som för tankarna tillbaka till en tid av arvegods och traditioner.

Hos Vincent Handcraft kan du köpa unika och säregna trämöbler

Hemligheten bakom flera av de möbler som du kan köpa hos Vincent Handcraft är ett härdmaterial som heter epoxy resin (epoxiharts). Materialet används för att förvandla en rustik, robust och till synes grovhuggen träskiva till ett funktionellt bord eller liknande. Ytan behandlas alltså med epoxiharts och detta har fördelen att möbeln:

  • bevarar träets naturliga och varma utseende
  • håller ihop väldigt bra och är riktigt stabil
  • skapar en väldigt glansig och skinande yta
  • gör möbeln mer hållbar.

Denna typ av trämöbler är helt perfekta för dig som vill ha en modern men samtidigt primitiv design på dina möbler. Alla möblerna är helt unika tack vare det sätt på vilket de framställs. Så förutom att vara ett gediget hantverk är en bänk eller ett bord från Vincent även ett vackert konstverk!